4 next-generation educatieve apps

Smartphones en tablets maken hele nieuwe leerervaringen mogelijk. De nieuwe generatie kinderen zijn digital natives en halen bij deze nieuwe apps het onderste uit de kan. Welke 4 apps zijn volgens ons het voorbeeld voor een nieuwe generatie educatieve apps?

Roxie’s door

Het ontdekken van een onbekende omgeving deed je als kind vroeger met een til-het-flapje-op boek. Achter elk flapje vond je weer iets nieuws of verrassends. Met een iPad kan de interactie van zo’n boek natuurlijk een stuk groter zijn en dat is precies wat de Roxie’s door-app doet. Het laat kinderen kennismaken met onbekende omgevingen, van een ruimteschip tot een middeleeuws kasteel. Op elke plaat zijn er veel dingen te ontdekken die achter een flapje zitten en waarmee een kind de interactie aan kan gaan.

Rijksmuseum

Ook het educatieve bezoek van het vernieuwde Rijksmuseum wordt ondersteund met een app. Met de app ontdek je nieuwe elementen van kunstwerken, waaronder achtergrondverhalen en verrassende details. De app maakt het verkennen interessant voor kinderen omdat ze aan de slag moeten met een virtueel vergrootglas, verrekijker, tijdmachine, infrarood apparaat, schetsvel en toverstaf. Daarnaast zorgt de app voor een 3D-geluidservaring om de juiste sfeer te creëren bij elk schilderij.

The artist Mortimer

Kinderboeken worden steeds interactiever, en een goed voorbeeld hiervan is The artist Mortimer. Op de iPad doorlopen kinderen een verhaal dat zichzelf vertelt. Ook kunnen ze klikken op elementen in afbeeldingen en zo het verhaal op hun eigen tempo verkennen. Daarnaast bevat de app ook muziek en gesproken taal om de sfeer compleet te maken.

ISS detector

Het ontdekken van de échte wereld kan ook ondersteund worden door een app. Voor de iets oudere kinderen (of jongere volwassenen) kan de de nachthemel verkend worden met de ISS detector app. Het International Space Station, of ISS, is namelijk sporadisch zichtbaar in de lucht, maar dan moet je wel weten wáár en wanneer deze zichtbaar is. Daarbij helpt de ISS detector, die de baan van het ruimtestation bijhoudt en je aangeeft waar en wanneer je moet kijken.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Bijvoorbeeld ontdekken hoe je geld kan verdienen met apps? Lees dan dit artikel over geld verdienen met apps.