Achter de schermen: hoe is Appspecialisten ontstaan?

De techniek uit Eindhoven, het design uit Breda en de kennis uit Tilburg maken het mogelijk dat Appspecialisten.nl opdrachtgevers kan matchen aan een app-ontwikkelaar die bij hun past, en die betaalbaar is. Wie zijn deze ondernemende experts en waarom vormen zij het ideale Appspecialisten team?

Technisch talent in een coöperatieve omgeving

Marcel Oostdijk is als ondernemer achter Getting Social verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van Appspecialisten.nl. Het kantoor van Getting Social ligt op Strijp-S, het oude Philipsterrein in Eindhoven waar veel innovatieve bedrijven zich vestigen.  Marcel Oostdijk zegt hier zelf over: “De bruisende omgeving op Strijp-S zorgt ervoor dat er veel wordt samengewerkt tussen bedrijven onderling. Daarnaast spreekt de omgeving technische talenten aan en daardoor weten we programmeurs aan ons te binden”. De coöperatieve omgeving en het technisch talent hebben ervoor gezorgd dat we Appspecialisten.nl hebben kunnen realiseren.

Uniek ontwerp dankzij techniek & design

Grafisch ontwerpbureau MiesArt ondersteunt Appspecialisten op het gebied van schermontwerp. MiesArt is opgericht door Michelle Haak, die in haar opleiding tot grafisch ontwerper opviel tussen haar jaargenoten met haar designtalent. Ze kreeg hierdoor de kans om haar vervolgopleiding eerder te starten. Michelle Haak: “Als 22-jarige heb ik de unieke kans gekregen om de masteropleiding Graphic Design aan het St. Joost in Breda te gaan volgen. Mijn ontwikkeling als grafisch vormgever kwam hierdoor in een stroomversnelling”.  De crossdisciplinaire samenwerking werkt volgens Michelle Haak stimulerend: “Het samenspel tussen techniek en design heeft bijvoorbeeld gezorgd voor een uniek ontwerp van Appspecialisten.nl”.

Bruggen bouwen tussen ICT en organisaties

"Tijdens mijn studie Information Management aan Tilburg University heb ik geleerd hoe je bruggen bouwt tussen ICT en organisaties. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat bedrijven en programmeurs met elkaar kunnen communiceren, zoals wij nu met Appspecialisten realiseren", verteld David van der Loo. "We verbinden de technische taal van de app-ontwikkelaar met de behoeftes van de organisatie met de app-wens. Zo weten ze elkaar beter te vinden en besparen ze kosten." AppSpecialisten is niet het eerste bedrijf waarbij David bedrijven helpt om een goede app-maker te viden:"Ik heb als app-adviseur al langer ervaring in het één-op-één koppelen van bedrijven met app-ontwikkelaars, maar met AppSpecialisten zorgt ik ervoor dat dit voordeel bereikbaar is voor alle bedrijven in Nederland. "