App-specialist interview: Anette Schouls van Service2Media

Service2Media is een snelgroeiend technologiebedrijf dat met zijn M2Active app development platform met name grote bedrijven bedient. Service2Media heeft kantoren in 5 landen, maar komt oorspronkelijk uit Enschede. In het andere Nederlandse kantoor van Service2Media, in Amersfoort, heeft AppSpecialisten een interview met Anette Schouls.

David van der Loo – AppSpecialisten
Kun je iets vertellen over je functie bij Service2Media?

Anette Schouls – Service2Media
Ik ben Marketing Director bij Service2Media. Iedere dag zie ik allerlei mobiele B2B, B2C en B2E apps of trends voorbij komen. Tegelijkertijd ben ik bezig met onze eigen marketing. Service2Media is naast een app ontwikkelbedrijf steeds meer een softwareleverancier van het “App Lifecycle Platform”, M2Active, een omgeving voor cross platform app development.

David van der Loo – AppSpecialisten
Wat zijn de voordelen van dit M2Active platform?

Anette Schouls – Service2Media
Onze klanten kiezen om met Service2Media samen te werken vanwege de kennis en expertise die in onze software (het platform) gewaarborgd is. Die expertise gaat van een mobiele strategie, multi-platform app design, veiligheid tot het standaardiseren van de app ontwikkelprocessen. Het “systeem” (ofwel de ontwikkelomgeving) biedt ontwikkelaars gereedschap om efficiënt en op schaalbare wijze cross platform apps te ontwikkelen vanuit een enkele broncode. Hierdoor is het mogelijk om een team van developers de apps te laten bouwen voor zowel iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry. Klanten als Achmea en Philips hebben hun eigen app fabrieken die worden bemand door Service2Media getrainde developers die cross platform “M2Active” apps ontwikkelen, testen en onderhouden. Andere klanten zoals VakantieVeiligen.nl, Springer en Al Jazeera laten hun apps door Service2Media ontwikkelen maar genieten van de voordelen van onze app lifecycle approach. Ons motto is: “Design apps once, Deploy apps on multiple devices, Evolve apps throughout their lives”.

David van der Loo – AppSpecialisten
Zijn er ook nadelen te noemen van M2Active?

Anette Schouls – Service2Media
Sommige apps hebben een kortere levensduur. Ze zijn slechts van korte tijd relevant voor de gebruikers. Denk hierbij aan apps rondom evenementen, feestdagen of marketing campagnes. Een WK, Koninginnedag of Kerst app is vaak slechts een gadget en heeft geen directe impact op het service level of de omzet van de klant. Er worden bij deze apps minder hoge eisen aan de user experience (UX) gesteld en er is geen back-end integratie of authenticatie nodig. Dan is het vaak goedkoper en sneller om een web app te maken dan gebruik te maken van M2Active.

David van der Loo – AppSpecialisten
Een belangrijke trend in apps is de standaardisatie van technologie. Welke rol speelt Service2Media in deze trend?

Anette Schouls – Service2Media
Daar ben ik het helemaal eens! Veel bedrijven zullen de apps en de ontwikkelprocessen ervan gaan standaardiseren. De grote bedrijven hebben de eerste golf van apps reeds gehad. Ze komen tot de conclusie dat bij ieder label wordt samengewerkt met een andere app ontwikkelaar, techniek of methode. Naarmate bedrijven na gaan denken over een mobiele strategie en bewuster omgaan met app ontwikkeling gaan bedrijven onderzoeken hoe en waar er bespaard kan worden en waarmee er synergie behaald kan worden.

David van der Loo – AppSpecialisten
De andere belangrijke trend die ik zie is dat UX van apps steeds belangrijker wordt. Wat de is de rol van Service2Media hierin?

Anette Schouls – Service2Media
Gemak dient de mens. Apps zullen steeds gebruiksvriendelijker en slimmer worden. Door te testen en met gebruiksanalyses van apps kan men veel leren over het gebruik (lees: de gebruiker) van apps. De apps verzamelen demografische data en daarnaast informatie over locatie, verplaatsingen, gewoontes, verbruik en interesses. Apps kunnen gebruikers daardoor adviseren en anticiperen in bankzaken, mobiliteit en belangrijk nieuws.

Profiel Service2Media

Ben je geïnteresseerd in Service2Media en de schaalbare M2Active app development platform? Bekijk dan het profiel van Service2Media