AppSpecialisten onthult geheim achter succesvolle apps in YouTube-serie

Een startup die sinds een jaar actief is op de Nederlandse markt legt met een nieuwe videoserie op YouTube de geheimen van succesvolle apps bloot. Oprichter van de startup ‘AppSpecialisten’, David van der Loo: “een succesvolle app maken is een idee plus uitvoering. Die uitvoering wordt met deze videoserie voor iedereen bereikbaar."

De eerste aflevering uit de serie laat zien wat een app kost en is op Youtube te bekijken of bekijk de video direct hieronder:

‘Appen’ is vandaag de dag een werkwoord geworden. Mobiele applicaties (apps) zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Veel mensen zien dan ook kansen in het maken van een app, waardoor de appstore uitpuilt van de apps. “Niet elk app-idee is een succes”, vertelt van der Loo, “maar dat kan het wel worden met de juiste aanpak.”

Nederlandse successen

Er zijn veel succesvolle apps bekend bij het grote publiek, zoals Flappy Bird, Whatsapp en Instagram. Toch zijn ook veel succesvolle apps Nederlands. Denk aan betalings-app MyOrder, couponing-app Scoupy of de uitleen-app Peerby. Ook internationaal doen Nederlandse apps het goed: Ridiculous Fishing ontving een Apple Game of the Year award en de Weeronline HD app werd succesvol naar Duitsland geëxporteerd. Daarnaast zijn CNN, Week Calendar en WK 2014 succesvolle apps die zijn gemaakt in Nederland.

Meer dan een trucje

Het ontwikkelen van een succesvolle app lonkt en dat is niet alleen afhankelijk van geluk. “Een app maken is geen trucje, het is een wetenschap”, zegt van der Loo. “Ik schrijf veel artikelen om mensen te laten zien hoe een app succesvol wordt, de videoserie is hiervan een verlengstuk.” De videoserie behandelt verschillende onderwerpen: van kosten voor het maken van apps tot de keuze voor een iPhone-app of een Android-app.

Passie voor apps

AppSpecialisten oprichter David van der Loo put uit zijn passie voor apps het enthousiasme om ook anderen op weg te helpen. “Ik word er ongeduldig van als ik zie hoeveel wetenschappelijke ontdekkingen er worden gedaan, maar hoe lang het duurt voordat ze op de markt komen,” vertelt van der Loo. “Het gave is dat je met een app juist snel iets waardevols maakt. Zo hebben apps nu al een grote impact op de gezondheidzorg, veiligheid en het onderwijs.”

AppSpecialisten

Van der Loo heeft het platform AppSpecialisten.nl opgericht voor app makers en bedenkers. Op deze website helpt hij bezoekers ‘van A tot App’; zijn kennis en onderzoek naar app ontwikkeling is terug te vinden in een kennisbank met artikelen en een zoekmachine voor app-ontwikkelaars. Daar wordt nu een videoserie aan toegevoegd die te bekijken is via YouTube.

Hoe maak je een appAlle stappen bijelkaar in één overzicht

Wil je de stappen gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan!