Calculatie-apps: handig in iedere sector

We kennen natuurlijk allemaal de simpele calculator of misschien zelfs het telraam nog. Met een calculatie-app wordt het calculeren van bepaalde bedrijfsprocessen aanzienlijk vergemakkelijkt en meer gespecialiseerd. Hieronder bespreken we een aantal apps die verschillende sectoren ondersteunen door gespecialiseerde calculatietaken toe te dienen.

Cover artBelasting

Het berekenen van je inkomstenbelasting kan lastig zijn, een gespecialiseerde calculator-app kan je daar een stuk op weg mee helpen. Helaas is er voor Nederland nog niet zo’n app beschikbaar, maar in India zijn er wel al verschillende calculator-apps beschikbaar. Zo is de Income Taks calculator India een simpele, maar toch doordachte app die direct inzage geeft ininkomstenbelasting.

Zorg

In de zorg zijn er verschillende complexe apps te vinden. Vaak bestaan deze apps uit een keuzeboom, die in een aantal stappen tot een geschikte behandeling of risico's leiden. Een Amerikaanse app die veel van deze keuzebomen omvat is de Calculate by QXMD-app. Een goed voorbeeld van een app die laat zien hoe Nederlandse medische calculatie-apps eruit zouden kunnen zien.

Cover artVastgoed

Voor het bepalen van een verkoopprijs in het vastgoed is de oppervlakte van het perceel belangrijk. Bij een vierkant of rechthoekig stuk land is dit snel te berekenen, maar met schuine zijdes is dit vaak al lastiger. In dit geval helpt de areafinder-app gebruikers om een goede calculatie te maken van het oppervlakte.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wil je weten hoe mensen nu apps gebruiken én hoe jij het kan inzetten voor jouw app-idee? Lees dan dit artikel over Mobile Marketing.

Cover artLandbouw

In de landbouw wordt er veel berekeningen uitgevoerd om zo op een optimale oogst uit te komen. Een voorbeeld van een rekenhulp-app voor de landbouw is de Kverneland Seed Calculator, die de juiste instellingen van zaaimachines aangeeft. Zo ondersteun je als fabrikant dus je klanten bij het behalen van optimaal oogst resultaat!

Cover artElectrotechniek

Zeker in de elektrotechniek zijn veel engineers dagelijks bezig met calculaties. NXP speelt hier slim op in en ontwierp een app die gebruikers direct ondersteunen bij het aanschaffen van hun producten. De RF calculator app zorgt er namelijk voor dat engineers sneller berekeningen kunnen maken met betrekking tot de draadloze producten van NXP. Een mooi middel om klanten aan je te binden!