De 6 beste apps om educatieve filmpjes te maken

Op zoek naar educatieve filmpjes maken? Educatieve films zijn handig om op een leuke wijze les te geven, of om uitleg aan leerlingen en studenten mee naar huis te geven. De onderstaande zes apps zijn elke een goede start voor een educatieve film.

Educreations Interactive Whiteboard

educatieve filmpjesHet  digibord is een goed startpunt voor het maken van een instructievideo onder de educatieve filmpjes. Met deze iPad-app kun je op een groot scherm tekeningen maken en visueel de lesstof over de bühne krijgen. Zelfs sportcoaches kunnen hun wedstrijdstrategie uittekenen. Daarnaast kunnen er afbeeldingen ingevoegd worden.

Explain Everything

educatieve filmpjesEen iets geavanceerdere eductieve filmpjes app is Explain Everything. Je maakt een soort storyboard en bewerkt de volgorde van de videoclips die je opneemt. Youtubevideo’s en andere video’s kunnen rechtstreeks worden toegevoegd. Daarnaast biedt de app diverse uitgebreide exporteeropties.

 

ScreenChomp

educatieve filmpjesDe ScreenChomp is een grappig groen mannetje dat centraal staat in deze iPad-app. Door PDF-documenten te importeren of door gewoon te beginnen met tekenen maak je uitgebreide instructies. Goede tip van ScreenChomp: als docent kun je tips meegeven aan leerlingen voor het maken van hun huiswerk. Klein zetje in de rug om ook thuis te leren.

ShowMe

educatieve filmpjesOndanks de uitgebreide mogelijkheden van de ShowMe-app, is het interface ervan verassend simpel. De videocreaties die uit deze app komen rollen deel je eenvoudig met leerlingen en studenten in groepen. Voor hen is het gebruik gratis, een docent betaalt €5,- per maand.

 

Doceri

educatieve filmpjesHet grote voordeel van deze video-instructie-app is dat hij vlekkeloos samenwerkt met je pc, Mac of laptop. Het aansturen van de video die afspeelt op je computer kan vanaf de iPad, maar ook op zichzelf heeft Doceri desktopsoftware om op de pc video's af te spelen.

 

Ask3

educatieve filmpjesLast but not least! Ask3 heeft het grote voordeel dat er interactie mogelijk is tussen docent en student. In een virtuele ruimte (Bulletin Board) komen ze via video of tekst met elkaar in aanraking. Een functie die niet zou mogen ontbreken in de andere apps. Onze voorkeur gaat daarom uit naar deze app! 

Voor welke educatieve filmpjes app ga jij?

 

P.s. Wil je kinderen spelenderwijs laten leren? Kijk dan eens naar kindergereedschap

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Wat je bijvoorbeeld echt wel en niet moet doen? Lees dan dit artikel 'Deze 7 valkuilen kent een applicatie ontwikkelaar niet... maar bepalen wel het succes van jouw app!'.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het A tot App stappenplan:

Door het invullen van dit formulier worden je gegevens beschermd volgens onze Privacy Statement. Je ontvangt een mail met het aangevraagde document en daarnaast andere mails met tips voor je app, waar je je altijd voor kunt uitschrijven.

-David van AppSpecialisten

fase van jouw app
markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo