De beste 4 sporttraining-apps die je direct kunt inzetten

Wist je dat je apps ook kan gebruiken om beter te worden in sporten? Zo zijn er verschillende apps verkrijgbaar die ondersteunend ingezet worden bij trainingen en in het sport-onderwijs. Op deze manier wordt sporten nóg leuker en behaal je gemakkelijker je doel. Hieronder vind je onze 3 favorieten apps:

Endomondo sports tracker

Deze zeer populaire app, met alleen al méér dan 5 miljoen downloads op Android, houdt jouw sportprestatie bij. Daarnaast kan iedere deelnemer van je sportklas of trainingssessie de app ook gebruiken. Zo krijg je achteraf inzicht in de prestaties van individuele deelnemers van je trainingsgroep, zodat je tijdens de training kan focussen op meer strategische zaken of technieken. Maar ook voor de individuele sport is deze app ideaal door de vele mogelijkheden en eenvoudige interface. Endomondo is gratis te downloaden.

Ubersense Coach

Met Ubersense kan je in slow motion video's analyseren en bewerken. Zo review je eigen sportprestaties of die van leerlingen en kan je ze simpel verbetereren waar nodig. Het is een gratis app met uitgebreide mogelijkheden: zo kan je filmbeelden naast én over elkaar zetten. Ook inzoomen tijdens het afspelen is mogelijk en je kan de afspeelsnelheden aanpassen om zo nog beter te zien hoe je oefening ging. Een vergelijkbare app is Dartfish, al heeft Ubersense onze voorkeur. Ubersense heeft namelijk ingebouwde instructiefilmpjes waardoor de app heel makkelijk in gebruik is. Download Ubersense.

CoachNote

CoachNote is een soort interactief, digitaal memobord. De app is ontworpen voor voor coaches en trainers, maar is ook uitermate geschikt om te gebruiken in het sport- en bewegingsonderwijs. Je kunt met de app tacktiek weergeven, maar ook oefeningen en bewegingen in kaart brengen. Coaches nemen deze situaties op om ze vervolgens weer te bekijken, om zo eenvoudig instructies te kunnen geven. CoachNote is op dit moment alleen voor de iPhone beschikbaar en heeft nog een kleine beperking in schermgrootte. Met de helpfunctie leer je het programma binnen een half uur kennen. Spelers invoegen, ballen aanpassen, pilonnen plaatsen: je past in feite het hele speelveld aan en het is ook nog eens verassend simpel. Download CoachNote voor €1,79.

Bayern Regenmeter

Origineel bedoeld als een agrarische app, maar ook zeker te gebruiken tijdens het sporten! Deze app van Appsforfarming laat niet alleen zien wanneer het gaat regenen, maar ook hoeveel het heeft geregend in de afgelopen dagen, weken of maanden. Zo weet je precies wanneer je beter nog een uurtje kan wachten met je hardloopsessie, of wanneer jouw favoriete route onder de modder ligt.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Hoe je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je hoog in de app store komt te staan? Lees dan dit artikel genaamd 'Hoe maak je een app'