Hustlers, hackers en hipsters na 3 jaar samen op uitverkochte Appril Festival

Eindelijk is het weer zover. Meer dan 500 hustlers, hackers en hipsters komen weer als vanouds bijeen om te luisteren naar ruim 50 sprekers op het (inmiddels uitverkochte) Appril Festival! En laat zo'n festival nou een gouden kans zijn voor mensen met een app-idee. Mensen zoals jij!

Lees het artikel of bekijk de video:

Appril Festival x App Dev Con

Zoals gezegd is het tijd voor Appril. Je zou verwachten dat die al in april zou hebben plaatsgevonden, maar in verband met de pandemie is besloten om de samenwerking aan te gaan met App Dev Con. Zo vindt het festival dit jaar plaats van 21 tot 24 juni in Amsterdam. En  op de 24e is de congresdag, waarop allerlei sprekers komen vertellen over hun expertise of ervaringen rondom appontwikkeling.

Hustlers, hackers en hipsters

Dat klinkt lekker catchy, maar wie zijn die hustlers, hackers en hipsters dan? Nou, stiekem zijn het vooral geuzentermen.

Hustlers, dat zijn mensen met een app-idee, mensen zoals jij. Ze komen op Appril af om er hun ideeën te meten en te delen. Welke groeistrategie zet je in? Met welke ontwikkelaar werk je? Wat voor verdienmodel heb je voor ogen? Je kan er dagenlang je vragen stellen. En wees ook niet bang om je idee met de rest te delen; iedereen daar heeft wel een ander idee. Delen = vermenigvuldigen, want als je gebruik maakt van elkaars kennis maak je ieders app nóg sterker.

Zodra een app-idee enige structuur heeft, moet het een huid krijgen. Daar zorgen de hipsters voor, want dit zijn de app ontwerpers. Zij hebben oog voor het uiterlijk van je app, weten waar gebruikers blij van worden en zorgen ervoor dat je app herkenbaar is. Onmisbaar voor een app!

Als we het hebben over hackers, hebben we het eigenlijk over programmeurs. De mensen die apps in elkaar zetten. Zij zorgen ervoor dat wat jij en je ontwerper bedenken verandert in realiteit. Zonder deze bouwers blijft je app maar een idee, tekening of ontwerp.

Waarom naar Appril?

Als app bedenker is het ontzettend belangrijk om uit je netwerk te putten. Maar lang niet iedereen met een app-idee heeft dat netwerk. Dan kun je natuurlijk op goed geluk mensen aanspreken, maar dat kan natuurlijk veel efficiënter. Bijvoorbeeld door naar een festival zoals Appril te gaan.

Hier lopen ontzettend veel gelijkgestemden rond. Allemaal mensen die íets hebben met apps. En allemaal mensen die openstaan voor jouw ideeën. Dus maak het jezelf makkelijk en ga er een keer op uit naar een app festival!

Appril podcast

Nu heb ik aan het begin van dit artikel al verklapt dat Appril Festival 2022 is uitverkocht. Dat is natuurlijk ontzettend pech als je dit jaar nog had willen gaan. Je kan natuurlijk wachten op de volgende editie, of een soortgelijk evenement opzoeken. En zoals je al verwachte: normaal vindt Appril plaats in april. Maar je hoeft het niet volledig te missen, want dit jaar sta ik op Appril voor je klaar met opnameapparatuur in de aanslag.

Met die apparatuur ga ik aan de slag om of podcasts te maken, waarin ik een aantal sprekers interview. Ik spreek growth hackers Sylvia Lorente en Brigitte Schlumpf over de kracht van growth hacking; hoe je met slimme technieken een app explosief kan laten groeien! Daarnaast praat ik met prijswinnende app eigenaar Jordi Bruin over zijn app Navi en hoe zijn leven er daardoor uitziet.

Download de Ontwikkelingsvergelijker

Tijdens het Appril Festival worden nieuwe ontwikkelmethoden en technieken gepresenteerd en gedeeld. Ook dat hoef je niet te missen; dat kun je zelf doen met de Ontwikkelingsvergelijker. Hierin vind je alle technieken om een app te ontwikkelen op een rij, inclusief alle voor- en nadelen. Vul hieronder je gegevens in, dan krijg je 'm gratis in je mailbox.