iPhone 6: Een iPhone met NFC en vingerprintsensor

In de geruchtenmolen wordt er nu al flink gespeculeerd over de nieuwe iPhone. Zo zou er een dunner scherm en dus dunnere iPhone komen, zou er een goedkopere variant komen van plastic en zou er NFC en een vingerafdruklezer toegevoegd worden. Daarnaast zou het besturingssysteem iOS7 volledig vernieuwd worden en veel strakker vormgegeven. Tot slot zijn de geruchten rondom een iWatch ook niet te ontkennen.

We zullen elk van deze elementen uitlichten en er een scenario van maken voor een hypotetische iPhone 6. Deze keer: Een iPhone met NFC en vingerprintsensor.

Vingerafdruk

Met een vingerprintsensor in plaats van een homebutton op een nieuwe iPhone 6 kan Apple zich onderscheiden van de competitie. Een vingerafrduksensor zou namelijk persoonlijke validatie van een gebruiker mogelijk maken. Zo zou een gebruiker sneller kunnen inloggen op zijn telefoon, op websites en op apps van bijvoorbeeld sociale netwerken. Daarnaast ziet de vingerprintensor eruit als een horizontaal ‘staafje’ waarover je je vinger swiped: van onder naar boven of van boven naar onder. Hierdoor krijgt de homebutton als het ware een richting, waardoor een gebruiker een nieuwe manier van interactie krijgt. Dit zou bijvoorbeeld ook de volumeknop aan de zijkant van de iPhone kunnen vervangen.

Betalen

De combinatie met NFC maakt de vingeradruksensor nog interessanter: met NFC kan er namelijk een betaling worden gedaan, terwijl de vingerafdruk van de gebruiker zorgt voor de verificatie, zegmaar de pincode. De betaling doormiddel van NFC kan gebeuren in winkels door de iPhone dichtbij een betaalsensor te houden, zo een waar Albert Heijn eerder proeven mee deed. Natuurlijk kan er ook op afstand betaald worden die gevalideerd worden doormiddel van een vingerafdruk. Zo kunnen gebruikers betalen voor apps of bijvoorbeeld sneller betalen met iDeal.

Nieuwe informatie

Dit artikel is al even geleden geschreven. Wil je nieuwe informatie over apps hebben? Bijvoorbeeld ontdekken hoe je geld kan verdienen met apps? Lees dan dit artikel over geld verdienen met apps.

Communicatie

De implementatie van een NFC-chip zorgt ervoor dat gebruikers ook eenvoudiger kunnen communiceren op een korte afstand. Zo zou de NFC-sensor deuren kunnen openen of zorgen voor identificatie in beveiligde omgevingen. Wederom een sterke combinatie met de vingerprintsensor. Ook de passbook-app waarmee Apple concertkaarten, vliegtuigtickets en kortingscoupons verspreid worden, is veel functioneler met een NFC-chip. Zo kunnen deze tickets eenvoudiger gecontroleerd en gevalideerd worden, dat betere concert toegang, vliegtuig boarding en afrekening bij de kassa mogelijk maakt.

De rechten van de concept art van de iPhone met vingerprintsensor zijn van Zeki Ozek