Kennis apps: maak kennis toepasbaar!

Het mooie van een technische universiteit zijn de tastbare onderzoeksresultaten, zoals testmodellen, maquette en experimentele constructies. Zo'n concrete uitwerking van een onderzoek is een blikvanger, nog meer dan cijfers of woorden dat kunnen. Met mobiele applicaties (apps) wordt kennis uit een alfa- en gammawetenschappen ook concreet gemaakt. Een app die verrijkt is met kennis, maakt een proces dat een professional uitvoert slimmer. Een app is daarnaast snel te begrijpen voor mensen: het is handig en levert iets op.

Aanpak voor succesvolle app

Om een app te maken is het belangrijk om twee zaken te bereiken: het enthousiasmeren van betrokkenen en het vragen van input van gebruikers. Met het enthousiasme van betrokkenen gaan de neuzen dezelfde kant op én wordt er draagkracht gecreëerd. De mening van gebruikers is daarnaast belangrijk om er zeker van te zijn dat de app als handig wordt ervaren en iets oplevert.

App-prototype

Een krachtige manier om betrokkenen en gebruikers te betrekken is zien hoe een app werkt. Met een prototype doet dat zónder al een volledige app te ontwikkelen. Dat betekent dat een prototype sneller (2-3 weken) gemaakt wordt en een fractie van de prijs van een daadwerkelijke app (10-15%). Een prototype is een feite in mobiele website die het gebruik van de uiteindelijke app simuleert en een gebruiker het idee geeft dat hij al een echte app in handen heeft. Daarnaast bevat een prototype een design dat als basis zal dienen voor de uiteindelijke ontwikkeling van de app.

Kortom, een app-prototype is een krachtig middel om kennis snel concreet te maken.

Mogelijkheden

De eerste stap is het inventariseren van de wensen voor een app en dit omzetten in eerste schetsen. Laat iets van je horen als jij ook jouw kennis app op deze slimme manier wil realiseren.

Hoe maak je een appWil jij alle stappen weten die bij een app maken horen?

Wil je de stappen om een app te maken gemakkelijk in een overzicht hebben? Dat kan! 

Vul je gegevens in, dan krijg je direct toegang tot een handig overzicht van het stappenplan:

Door het invullen van dit formulier worden je gegevens beschermd volgens onze Privacy Statement. Je ontvangt een mail met het aangevraagde document en daarnaast andere mails met tips voor je app, waar je je altijd voor kunt uitschrijven.

-David van AppSpecialisten

markten
geschreven door
David van der Loo