Sfeerverslag Ontbijtsessie Kabisa – YellowBrick – AppSpecialisten

Proef de sfeer van de ontbijtsessie op 20 november en leer over de app-idee scan.

’s Ochtendsvroeg om 7:45 op 20 november verzamelden zich 20 app-geintereseerden in het Amsterdam Art Center. In deze creatieve omgeving, met de schilderijen aan de muur en verfspatten op de grond, genoten ze eerst van een gezellig ontbijt. Daarna vertelde 3 specialisten over het bouwen van apps.

De entree voor de ontbijtsessie in Amsterdam Art Center.

App-idee scan: concurreer met 1,3 miljoen apps

“Met deze app-idee scan zie je in één figuur of je met je app-idee aan alles hebt gedacht,” vertelt David van der Loo van AppSpecialisten, "en dat is wel nodig met de 1,3 miljoen apps waarmee je concurreert in de appstores." Tijdens zijn lezing vertelt hij over de app-idee scan én wat dit betekende voor de TAPP Your Music app. “Jack, de ondernemer achter deze app scoorde bij onze eerste ontmoeting in de app-idee scan laag op haalbaarheid en nut. Het app-prototype dat we voor hem bouwden zorgde ervoor dat hij nu ook op deze factoren hoog scoort en klaar is voor een vervolg.” Meer informatie over de app-idee scan.

David van der Loo vertelt over de app-idee scan (op de beamer)

YellowBricken in heel Europa

Ook Addy Koster van YellowBrick heeft een interessant verhaal over apps. Samen met app-ontwikkelaar Kabisa bouwde hij de nieuwe YellowBrick app op de "ontwikkelingstool" genaamd X-Mobile. “Het grote voordeel voor ons is dat we met dit platform sneller en efficiënter apps kunnen uitrollen binnen én buiten Nederland.” Ook houdt hij de reeds ontwikkelde app langs de app-idee scan van David: “Ik zie dat we overal hoog scoren, behalve op de factor plezier. Die willen we verhogen door de parkeeradviesfunctie terug te brengen in de app.”

Addy Koster van YellowBrick trekt de aandacht van de aanwezigen

X-Mobile, wat is dat?

Pascal Widdershoven geeft verder invulling aan het X-Mobile platform dat Kabisa heeft ontwikkelt. Hij legt uit wat het platform doet: “Normaal ontwikkel je een app zogenaamd ‘Native’ voor ieder mobiel besturingssysteem, oftewel je maakt aparte apps voor Android, iPhone én Windows Phone. Dat betekent veel ontwikkel- en onderhoudsuren.” Dat lost X-Mobile volgens Pascal op: “We bouwen met web-technologie in één keer een app en verspreiden het daarna via X-Mobile in één keer op Android, iPhone én Windows Phone. Dus: één keer bouwen, één keer onderhouden. Een gebruiker ervaart deze app dan als een normale app die ook gewoon in de appstore staat. Vroeger zorgde dat voor langzame apps, nu is er nauwelijks nog verschil met Native apps.” Meer informatie over Kabisa vind je op hun online profiel.

Pascal Widderhoven vertelt over de webstechnologiën achter X-Mobile

App-idee scan in persoon

Wil jij ook weten hoe jouw app-idee ervoor staat? Of jij overal aan hebt gedacht? En of je voorbereid aan tafel kan bij een app-ontwikkelaar, investeerder of klant?

Maak dan een afspraak om een app-idee scan te doen.