Verdient jouw idee eigenlijk wel financiering?

Helaas bestaan er mensen wiens idee het nooit tot een succes schopt. Dat komt vaak door één ding: ze zien grote bedragen voor app-ontwikkeling… en stoppen dan :(

Dat begrijp ik natuurlijk: je ziet de hoge kosten ontwikkeling: €20.000, of zelfs méér en dan zinkt de moed je in de schoenen.

Niet alleen schrik je dan, het voorkomt ook dat je idee het levenslicht ziet. Zonde! Vooral als je rondloopt met een gouden idee.  

Gelukkig hoef je niet op te geven en schotel ik je een oplossing voor: ik laat je de 5 stappen zien om financiering te krijgen voor jouw idee

Lees het artikel of bekijk de gerelateerde video:

Voor het benoemde aanbod in de video zijn alle plekken helaas vervuld. Maar niet gevreesd, ik wil jou natuurlijk ook nog graag helpen. Bekijk hier de mogelijkheden die ik aanbied.

icoon voetjes5 Stappen naar app financiering

Je wil niets vergeten. Achteraf weer helemaal terug moeten, is één grote nachtmerrie. Daarom laat ik zien wat je doet nadat je weet of je een goed idee hebt. Je weet dan of je app een probleem oplost. Én waarschijnlijk weet je wat jouw idee zo aantrekkelijk maakt.

 Stap 1 -   

Als je financiering voor jouw app wil... moet het natuurlijk wel een TOP idee zijn! Daarom moet je vóór je financiering regelt, erachter zien te komen hoe haalbaar je idee is.

Ik onderzocht jarenlang naar wat apps succesvol maken. En ook werkte ik met honderden apps. Daarom weet ik wat een succesvolle app onderscheidt van al die anderen…. Het komt eigenlijk neer op één ding: Jouw app moet een probleem kunnen oplossen!  

Als je weet of jouw app een probleem oplost, weet je ook of de gebruiker erop zit te wachten. Vraag niet alleen aan vrienden wat ze van je idee vinden.. Vraag aan de juiste personen wat zij in de laatste maanden hebben meegemaakt en waar zij irritaties van hebben ondervonden. Zo ontdek je de behoeftes van je doelgroep. Wat zijn hun problemen? Waar hebben ze de laatste tijd last van gehad op het gebied van jouw app?

En nu volgt één van de leukste stappen om te doen:

 Stap 2 -   Als je een idee hebt, is het leuk om ermee te spelen. Erover na te denken. Vaak groeit je idee. Het wordt sterker en sterker. En omdat je nu weet hoe je doelgroep erover denkt, kun je jouw idee nog sterker maken. Dit zet je om in een app-concept. Oftewel: schrijf je idee uit. Hierin bedenk je je wat het doel is, wat je wilt bereiken en hoe je je gebruikers gaat helpen.

Dan volgt er een moeilijkere, maar wel noodzakelijke stap:

 Stap 3 -  Duidelijk: je gaat je app maken maar wil er ook geld aan verdienen. Anders zou je het ook niet doen toch? Maak van je app in ieder geval geen geld-verslindende hobby, maar zorg juist dat je geld verdient met je app. Dat doe je in een businessplan. Je bedenkt je hoe je geld gaat verdienen, de app gaat vermarkten etc. Kijk, een businessplan hoeft helemaal niet moeilijk of uitgebreid te zijn, maar je wil wél weten hoeveel geld je gaat verdienen.

Gelukkig wordt je ook beloond voor die stap:

 Stap 4 -  Nu maak je de keuze: Doorgaan met je idee of niet? Je weet nu namelijk 3 dingen: of je een goed idee hebt (Stap 1), of je jouw idee beter kan maken (Stap 2) en of je er geld mee kunt verdienen (Stap 3). Zit je na deze stappen nog steeds vol enthousiasme? Maak dan de beslissing om door te gaan! Dan is het nu tijd om door te zetten!

En klaar is Kees! Toch...? Nou, je hebt wel geld nodig om je app te gaan maken! Dat leggen we je hieronder uit:

 Stap 5 -  Maak de keuze voor een financieringsvorm. Je oren klapperen als je alle mogelijkheden hoort. Om er een paar te noemen; crowdfunding, leningen, investeerdersen subsidie. Maar welke past bij jou? En hoe krijg je het? Daarom heb ik een overzicht gemaakt van alle financieringen.

Een overzicht van financieringsvormen krijg je door de App Financierings Planning te downloaden.

In deze PDF volg je je eigen pad en kom je erachter welke vorm van financiering bij jou en je app past.

-David van AppSpecialisten

Ingediend door Cedric op

Een app die speciaal is ontwikkeld om jongere kwetsbare kinderen vooruitdenkend te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Door zelf kernwoorden als persoonlijk filter in te stellen, op de telefoon van de ouders, zullen meldingen binnen komen zodra het kind de site bezoekt. De ouders krijgen een overzicht onder welke categorie deze site valt en kunnen vervolgens actie ondernemen.

 

Er is bewust een optie aan de ouders overgelaten om een totale controle, of juist gedeeltelijk overzicht te houden over het gebruik van de mobiel.

 

De app zal wereldwijd (dus in meerdere talen) bereikbaar zijn.

Hoi Cedric, Dat klinkt als een mooi iniatief! We helpen je graag verder met een slim stappenplan. Gr. Katja

doel van jouw app
fase van jouw app
markten
onderwerpen
geschreven door
David van der Loo