Markten

Idee vastleggen: zo bescherm je jouw app toch!

Als jij een app idee hebt, dan vraag je je misschien af of je jouw app idee moet beschermen. Hoe stel je je idee veilig? Lees het in dit artikel.

Native, Hybride en Web apps: verschillen en kosten op een rij

Welke opties heb je als een app wilt maken? En wat houden de voor- en nadelen in? Waar kies je voor: een mobiele website, een Hybride app, HTML5 app, Progressive Web App of een Native app?

Software ontwikkeling: wat is het en wat kost het?

Een software ontwikkeling, hoe pak je dat aan? Dit zijn 10 eisen aan de haalbaarheid van jouw app die jij moet weten!

Wat is applicatie ontwikkeling en wat kost het?

Applicatie ontwikkeling starten voor een specifieke markt vergt een eigen aanpak. Ik kijk met je naar het voorbeeld van een app voor de de Industrial IT. Ofwel een app voor in de fabriek, de maak-industrie.

App abonnementen, de heilige graal van de verdienmodellen?

Apps worden steeds minder direct verkocht in de appstore. App abonnementen bieden een nieuw alternatief.

App op de markt brengen? Ga met 3 stappen van idee naar app

Speciaal voor bestaande apps. Hoe ga je van een app in de markt naar een app-succes? Hier volgen de 3 stappen om dat te doen.

Geld bijverdienen met je app-idee? 3 big data verdienmodellen

Geld bijverdienen met je app-idee? Het eerste waar veel mensen dan aan denken zijn advertenties. Maar je kunt veel méér verdienen, bijvoorbeeld met Big data verdienmodellen.

Cross-platform app maken? "Je bespaart alleen kosten als je het goed aanpakt"

Cross-platform app-ontwikkeling betekent in één keer meerdere apps maken. Dus: kostenbesparing! Of toch niet? Welke mogelijkheden zijn er? En wat betekent het voor jouw app-idee?

Huh? Een patent om jouw app-idee te beschermen?

In de afgelopen jaren hebben ruim 800 mensen hun idee voor app ontwikkeling met mij gedeeld. En opvallend genoeg... niemand had een patent om zijn app te beschermen! Je leert hier waarom een patent je app niet beschermt en waarom het delen van je idee slim is.

Waarom developers liever niet voor startups werken en hoe je daarmee omgaat

Startups zijn moeilijke klanten voor app ontwikkelaars. Het kost veel tijd om het project op te starten, ze hebben weinig geld én hoge eisen. En toch vindt Fabian het leuk om met ze te werken. Hoe zit dat nou?